Овчарско-кабларска клисура

18 километара од Чачка, између масива Овчара и Каблара налази се клисура дубока 710 метара, дугачка 20 километара. Подручје разноврсне флоре и фауне, изванредних пејзажа, садржи за сваки укус по нешто. Двије бране пресјецају ток Западне Мораве и формирају два вјештачка језера. Позната Овчар бања посједује љековиту термо минералну воду, а средњовјековни манастири представљају душевну бању. За планинарење су идеалне релације за успон на околне врхове са изузетним погледом, а за љубитеље крстарења на располагању је вожња бродићима.
Из Б.Луке крећемо у четвртак, 25. Августа у 23.00. У јутарњим сатима стижемо у Овчарко – кабларску клисуру. У току дана планирамо посјетити манастире Ваведење, Јовање, Никоље и Преображење, смјестити се и оставити времена за купање у бањи ( по жељи). У суботу планирамо планинарски успон на Овчар са обиласком манастира св. Тројице. У повратку посјета манастиру Сретење, а око 17.00. вожња бродом. У недељу посјета манастиру Благовештење и повратак кући. У Б.Луку долазимо око 23.00.
Уплата од 100 КМ покриће трошкове превоза и два ноћења са доручком.
Измјене плана су могуће у складу са временским приликама и околностима на терену. О измјенама одлучује организатор. Излет организује и води путнички клуб ПД“Чичак“.
Контакт:
00387 65 622 910, Весна Бера, bera.vesna@gmail.com
00387 65 562 715, Драган Кузмановић, pdcicak@gmail.com

Предсједник ПД“Чичак“
Драган Кузмановић