Липовачки сусрет планинара

У складу са Календаром ПСРС одржаће се планинарска акција у Челинцу поводом крсне славе Општине Челинац, Сабора св. арх. Гаврила.
Окупљање планинара је предвиђено у недељу 24. јула у 08.45. код моста у Бабићима. У 9.00. крећемо на пјешачку туру Зузи стазом од ушћа Дубоког потока ( 200 м/нм) преко коте 444, кроз Јованов храстик до Виса Липовца ( 759 м/нм). Око подне, након паузе на врху крећемо до Ловачке куће на Коштеровом ораху и спуштамо се до планинарског дома Ардолине мале гдје нас чека планинарски котлић ( потребно је понијети порцију и прибор за јело) и дружење уз акустичне инструменте.
За ову акцију су потребне планинарске ципеле, мали ранац, пресвлака, вода, храна, качкет, штапови, гамашне, дуге хлаче, кабаница, фото апарат, чеона лампа, приручна апотека, документи, влажне марамице, заштитна крема и наочале.
Учесници акције који долазе из Б.Луке могу користити аутобус Голуб-превоз који са Нове аутобуске креће у 8 сати ( може се чекати на Ребровцу). . У повратку се могу користити поласци из Челинца у 17.15 , 19.15 , 21.45 ( Бочац – турс).
Ако оставите своје ауто код моста у Бабићима организоваћемо превоз комбијем да возачи оду по своја возила, након ручка.
Ако неко жели да дође до дома у субту може да понесе шатор и кампује.
Пријаве учесника примамо на мејл pdcicak@gmail.com или на моб.тел. +387 65 562 715 –Драган К.

Предсједник ПД“Чичак“
Драган Кузмановић