Маглић

Видовдански успон на Маглић је традиционална манифестација која већ годинама привлачи велики број планинара из наше земљи и иностранства.
Из Б.Луке крећемо у петак, 24.јуна 2016.г. у 08.00. са ст.аутобуске. У току дана стижемо у НП“Сутјеска“. Возилом долазимо на Пријевор (1658 м/нм). Два сата пјешачимо са опремом до Трновачког језера, постављамо шатор и кампујемо. У суботу се пењемо на Маглић ( 2386 м/нм), враћамо се до језера и ноћимо. У недељу идемо кући.
Опрема:
Ранац транспортни ( 65 – 85 л) са заштитом од влаге, мали ранац, гојзерице, гамашне, шатор, врећа, подметач, хлаче, јакна, пресвлака, кабаница, дукс, тренерка, папуче, купаће, храна, вода, фото апарат, лична карта, пл. књижица, заштитна крема, качкет. Котизација је 50 КМ. Могући су додатни трошкови – улаз у НП и такса за камповање на језеру.
Измјене плана су могуће у зависности од временских прилика и околности на терену. О измјенама одлучује организатор. Уколико се пријавите за акцију дужни сте поштовати план акције и упутства водича.
Контакт: 065 562 715, pdcica@gmail.com

Водич излета и похода МБ015
Драган Кузмановић