Мала Клековача

Поштоване планинарке и планинари,
Једна од најљепших планинарских стаза у нашој Крајини води из села Потоци ка Клековачи. ПД“Чичак“ редовно организује ову туру због љепоте Клекоаче, кретања по гребену и одличног погледа. Стаза није маркирана тако да учесници треба да пажљиво прате водиче. Пјешачка тура је средње тежине и траје 4 – 5 сати, лаганог хода.
Из Б.Луке крећемо у суботу, 28. маја у 7 сати са ст. аутобуске. Око 10.30. стижемо на полазну тачку успона. Након сат времена успона кроз шуму излазимо на гребен Клековаче и крећемо се ка врху Мала Клековача. Измеу 13 и 14 часова правимо паузу на врху и враћамо се истим путем до возила. Око 20 часова стижемо у Б.Луку у конобу „Лимун жут“ преко пута Јувенте на Лаушу, гдје нас чека чорба и роштиљ по прихватљивој цијени.
За ову акцију је потребна опрема за дневну пјешачку туру:
Гојзерице, мали ранац, кабаница, пресвлака, вода, храна, штапови, гамашне, качкет, фото апарат, чеона лампа, документи, приручна апотека.
Измјене плана су могуће, у зависности од околности на терену и временских прилика. О измјенама одлучују водичи. Уколико се пријавите за акцију, дужни сте да поштујете план и циљеве акције, те да слиједите упутства водича.

Пријаве примамо до четвртка 26. маја на pdcicak@gmail.com или на
тел +387(0) 65 562 715 – Драган К.

Водич излета и похода МБ 015
Драган Кузмановић