Хомољске планине

Након врло успјешне акције „Упознајмо Србију“ појавило се интересовање да посјетимо још неке дијелове Србије. Указала се прилика да посјетимо Хомољске планине, тако да планирамо кренути из Б.Луке у петак, 03. јуна у 6 сати. Око 17:00 стижемо у извиђачки дом у бањи Ждрело. У бањи се налази јединствен аква-парк у Србији са термоминералном водом са 1700 метара дубине http://www.ruczdrelo.rs/ ( викенд улазница за базене је 5 еура)
У суботу је у предвиђена планинарска тура у зависности од временских прилика и препоруке локалних водича. Могуће су следеће релације: Велики и Мали Вукан, Јежевац, Суморовац, Стубељ… У близини нашег одредишта се може видјети Тршка црква, Врело Млаве, Хомољска Потајница, манастир Горњак итд. Након пјешачења је планиран ручак у дому и купање на базену који ради до 21:00. Ноћимо у истом дому.
У недељу ујутро ћемо посјетити манастир Витовницу у којем се налази љековит извор Св. Јована. У манастиру је сахрањен отац Тадеј, аутор познатог дјела „Какве су ти мисли, такав ти је живот“. У току дана путујемо према кући са неопходним паузама. У Б.Луку стижемо прије поноћи.
Опрема: Ранац, мали ранац, врећа за спавање, гојзерице, штапови, пресвлака, качкет, јакна, кабаница, тренерка, храна, вода, документи, прибор за личну хигијену, фото апарат, чеона лампа.
Пријаве за акцију примамо до четвртка 26. маја уз уплату од 85 КМ која ће покрити превоз, смјештај и организационе трошкове. Уплата се може извршити на ж.р. ПД“Чичак“ 5620998025254851 НЛБ или лично на састанку код Деда Луке у четвртак, 26. маја у 20:00.
Домаћица је обећала да ће нам спремати качамак и пасуљ у дому по симболичној цијени и да ћемо добити водича бесплатно.
Измјена плана је могућа у зависности од временских услова и околности на терену. О измјенама одлучује организатор.
Контакт: 00387 (0) 65 562 715- Драган К. pdcicak@gmail.com

Водич излета и похода МБ015
Драган Кузмановић