Планинарски излет у бербу сријемуша на Липовцу

Поштоване планинарке и планинари,
ПД“Чичак“ планира да организује једнодневни планинарски излет на Липовцу на којем ће учесници убрати прве, младе изданаке сријемуша. Дружење настављамо на Ардолинама.
Окупљање учесника је планирано у недељу 17. априла 2016.г. 09.00. код Бабића моста ( мост на ријеци Врбањи на излазу из Челинца према К.Вароши).
Учесници могу доћи властитим превозом или аутобусом Превоз-Голуб који креће у 08.00. са Нове аутобуске, може се чекати на Ребровцу. Након окупљања крећемо до ушћа Дубоког потока у Врбању (210 м/нм), гдје се налази почетак наше (Зузи) стазе која води на Вис Липовац (759 м/нм). Око подне ће учесници убрати младе листове сријемуша, на Липовцу. Послије паузе на врху силазимо до нашег дома на Ардолинама око 15.00. часова. До аутобуске у Челинцу има још сат пјешачења ( 4 км). За повратак у Б.Луку се могу користити следеће линије градског превоза ( Бочац турс): 17.15 , 19.15 , 21.45 из Челинца.
За ову акцију је потребно понијети : Гојзерице, мали ранац, пресвлаку, кабаницу, храну, воду, качкет, штапове, гамашне, врећицу за брање биља, јакну, хлаче, воду, документе, карту терена, бусолу, фото – апарат.
Приликом кретања у групи немојте пролазити испред првог водича. Уколико имате потребе да се удаљите од групе, јавите се водичу.
Измјене плана су могуће у зависности од временских услова и околности на терену. О промјенама одлучује организатор акције. Уколико се пријавите на акцију дужни сте да поштујете план и циљеве акције и да пратите упутства водича.
Цијена: 0 КМ.
Пријаве примамо до четвртка 14.марта на мејл pdcicak@gmail.com
Контакт:
МБ046 Срђан Благојевић, kilimanjaro.bl@gmail.com 066 608 561
МБ 015 Драган Кузмановић, pdcicak@gmail.com 065 562 715

Предсједник ПД“Чичак“
Драган Кузмановић