All posts by Nikola Maletic

Прво брање сријемуша на Липовцу

sremus_listovi
26.03.2015 Прво брање сријемуша на Липовцу

Поштоване планинарке и планинари,
ПД“Чичак“ планира да организује једнодневни планинарски излет на Липовцу на којем ће учесници убрати први, млад и најукуснији овогодишњи изданак сријемуша. Ручак спремамо у нашем дому на Ардолинама.
Окупљање учесника је планирано у 09.00. код Бабића моста ( мост на ријеци Врбањи на излазу из Челинца према К.Вароши).
Учесници могу доћи властитим превозом или аутобусом Превоз-Голуб који креће у 08.00. са Нове аутобуске, може се чекати на Ребровцу. Након окупљања крећемо до ушћа Дубоког потока у Врбању (210 м/нм), гдје се налази почетак наше (Зузи) стазе која води на Вис Липовац (759 м/нм). Око подне ће учесници убрати прве овогодишње листове сријемуша, на Липовцу. Послије паузе на врху силазимо до нашег дома на Ардолинама, гдје ће нас чекати ручак, око 15.00. часова. До аутобуске у Челинцу има још сат пјешачења ( 4 км). За повратак у Б.Луку се могу користити следеће линије градског превоза ( Бочац турс): 17.15 , 19.15 , 21.45 из Челинца.
За ову акцију је потребно понијети : Гојзерице, мали ранац, пресвлаку, кабаницу, качкет, штапове, гамашне, врећицу за брање биља, јакну, хлаче, воду, један оброк, порцију иприбор за јело, документе, карту терена, бусолу, фото – апарат.
Учешће за организационе трошкове и ручак у дому : 5 КМ. Новац скупљамо на полазном мјесту код Бабића моста.
Приликом кретања у групи немојте пролазити испред првог водича. Уколико имате потребе да се удаљите од групе, јавите се водичу.
Измјене плана су могуће у зависности од временских услова и околности на терену. pdf embed . О промјенама одлучује организатор акције. Уколико се пријавите на акцију дужни сте да поштујете план и циљеве акције и да пратите упутства водича.
Пријаве примамо до четвртка 26.марта на мејл pdcicak@gmail.com
Контакт:
МБ046 Срђан Благојевић, kilimanjaro.bl@gmail.com 066 608 561
МБ 015 Драган Кузмановић, pdcicak@gmail.com 065 562 715

Предсједник ПД“Чичак“
Драган Кузмановић